• darkblurbg
  • darkblurbg

Voortgezet onderwijs

Als docent van het voortgezet onderwijs kun je je niet inschrijven voor Imagination at work. Wel kun je jouw leerlingen attent maken op de mogelijkheid om deel te nemen aan een van onderstaande wedstrijden. De inschrijving voor deze wedstrijden sluit op 1 juli 2018. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol = vol.

Er zijn twee wedstrijden voor het voortgezet onderwijs. Bij beide wedstrijden leveren leerlingen een verslag aan in de vorm van een profiel-of sectorwerkstuk. De eisen voor dit verslag zijn zoveel mogelijk in overleg met docenten tot stand gekomen zodat het verslag zoveel mogelijk aansluit bij de eisen vanuit de school. 

Technasium scholen
Ook leerlingen van het technasium kunnen meedoen aan Imagination at work. De eisen voor het verslag sluiten nauw aan bij de eisen van de verslagen vanuit de technasia. Ook leerlingen die een meesterproef doen kunnen deelnemen aan Imagination at work. De onderwerpen worden van te voren bekend gemaakt. Zo kunnen technasia leerlingen zelf bepalen of het onderwerp past binnen de meesterproef.

Beroepenoriëntatie
De beroepenoriëntatie wordt een steeds belangrijker onderdeel van het curriculum. In de wedstrijd voor zowel het vmbo als havo/vwo zit beroepenoriëntatie verwerkt. Een deel van het verslag bestaat uit het reflecteren op de eigen vaardigheden en de beroepenoriëntatie. De eisen voor het verslag worden binnenkort bekend gemaakt

VMBO

Informatie over Imagination at work - Professionals

HAVO/VWO

Informatie over Imagination at work - Research & innovation

 

Download hier de flyer voor docenten en leerlingen en deel de flyers uit!.

Liever fysieke flyers ontvangen? Stuur dan een mail en ontvang ze op school!

Basisonderwijs

Als leerkracht laat je jouw leerlingen kennis maken met het werk van onderzoekers uit de chemie en life sciences met de filmpjes van de presentaties van onderzoekers en het gratis lesmateriaal van c3.

Filmpjes

De presentaties van onderzoekers in de wedstrijd Vuurvliegen worden opgenomen. In deze presentatie vertelt een onderzoeker in vijf minuten wat zijn of haar onderzoek inhoudt.

Filmpje van de winnaar van 2017

Onderzoeker Frans vertelt over zijn onderzoek naar nanotechnologie

Gratis lesmateriaal

C3 ontwikkelt gratis lesmateriaal bij de presentaties van onderzoekers. Gedurende het schooljaar komen meerdere lessuggesties beschikbaar.

Bekijk hieronder de eerste lessuggestie uit deze nieuwe reeks:

Lessuggestie: Klein, kleiner, kleinst!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Imagination at work?

Wil je weten wanneer er nieuwe lessuggesties online komen of wanneer jouw leerlingen zich kunnen inschrijven. Blijf dan op de hoogte van Imagination at work:

Schrijf je in voor de c3 nieuwsbrief