• darkblurbg
  • darkblurbg

Imagine Scholierencompetitie 2015-2016 afgerond

Gepubliceerd op: 19-07-2016

Op donderdagmiddag 21 april 2016 hebben middelbare scholieren uit het hele land hun profielwerkstuk gepresenteerd tijdens de Grote Finale van de Imagine Scholierencompetitie 2015-2016 in Naturalis, te Leiden. De winnaar is...

Op donderdagmiddag 21 april 2016 hebben middelbare scholieren uit het hele land hun profielwerkstuk gepresenteerd tijdens de Grote Finale van de Imagine Scholierencompetitie 2015-2016 in Naturalis, te Leiden.

WINNAAR IMAGINE 2016: 
Scholieren Nikki Louwerse, Yza de Ridder, Katja Schmahl en Stef Siekman van het GSG Leo Vroman in Gouda met hun profielwerkstuk“Wall-Nut; the solution in a nutshell”. Hun idee: de Jatropha plant gebruiken om erosie tegen te gaan en gelijktijdig biobrandstof en zeep te produceren in Ethiopië. Meer weten over hun project? Kijk op dewebsite van Wall-Nut! Zij zijn begeleid door wetenschapper Marc van der Maarel van Rijksuniversiteit Groningen.

Volgens de Jury pakken zij een bestaand probleem met een lokale oplossing. Bovendien waren alle onderdelen (opmaak, niveau Engels, technologische uitwerking en businessplan) van een zeer hoog niveau.

Zij winnen een reis naar een ontwikkelingsland, waar ze zullen kennismaken met verschillende projecten op het gebied van Life Sciences & Technology en de lokale cultuur.

POSTERWINNAAR IMAGINE 2016: 
Scholieren Kim van den Handel en Marit Wismeijer van het RSG Broklede in Breukelen met hun profielwerkstuk “Fusarium’s Fascinating Furious Fungicides” over de bestrijding van de panamaziekte van banaan in de Filipijnen. Zij zijn begeleid door wetenschappers Gert Kema en Harold Meijer van Universiteit Wageningen.

De Jury was erg onder de indruk van het niveau van uitwerking en het traject waarin Kim en Marit hebben meegelopen. Hierdoor wisten op een krachtige manier antwoord te geven op alle vragen van de Jury.

Zij winnen een bezoek aan RotterZwam/BlueCity010, waar zij een kijkje achter de schermen krijgen van een Social Enterprise.