• darkblurbg
  • darkblurbg

IMAGINE stopt…

Gepubliceerd op: 08-05-2017

Helaas hebben wij wat minder leuk nieuws. De Imagine Scholierencompetitie zal volgend jaar helaas niet georganiseerd worden. De afgelopen 14 jaar hebben wij vele fantastische projecten ontwikkeld zien worden door de meest gemotiveerde en inspirerende leerlingen van het land.
Wij vinden dit zelf heel jammer, maar toch zijn wij ervan overtuigd dat leerlingen ook zulke hoogtes kunnen bereiken zonder onze ondersteuning. Daarom zouden wij graag alle betrokken docenten en wetenschappers willen aansporen om op eigen kracht het Imagine concept voort te zetten, waarbij technologie gebruikt wordt om een innovatie in een ontwikkelingsland te bewerkstelligen op een duurzame manier.
Daarin willen we graag zoveel als mogelijk is ondersteuning bieden, bijvoorbeeld via de website waarin we bijvoorbeeld contact gegevens van geïnteresseerde wetenschappers of concrete project voorstellen kunnen aanbieden. Heeft u een goed idee met een concrete suggesties voor de scholierencompetitie IMAGINE dan horen wij dat graag! Neem hiervoor contact op met de voorzitter van het bestuur van Stichting Imagine Life Sciences: Patricia Osseweijer (P.Osseweijer@tudelft.nl).


Daarnaast wijzen wij u graag op een aantal eventuele alternatieven voor de Imagine Scholierencompetitie om in het vervolg aan deel te nemen.

NoorderWind

Het “Startup in jouw Onderwijs” Programma linkt bèta start-ups en bèta middelbare school docenten aan elkaar. Het is toegankelijk voor scholen aangesloten bij het Bèta Steunpunt Zuid-Holland en biedt docenten de mogelijkheid om:

1. samen met de startups les activiteiten voor in de klas te ontwikkelen
2. hun leerlingen te koppelen aan startups voor profielwerkstukken
3. een tailormade programma te ontwikkelen op basis van hun behoeftes

Aanmelden voor het programma kan via: https://goo.gl/forms/wbjd693G81xK0Bu32 

Andere profielwerkstukcompetities

De Knappe Waterhoofden, Cordaid Profielwerkstukprijs, KNAW Onderwijsprijs, INESPO.

Veel succes met alle verslagen in de toekomst!