• darkblurbg
  • darkblurbg

AllesoverDNA

Wat is DNA? Wat zijn genen? Wat is DNA sequencen? AllesoverDNA.nl geeft antwoord op allerlei vragen die met DNA te maken hebben. De website richt zich op onderzoek naar DNA, erfelijkheid en genen van mensen, dieren, planten en micro-organismen, ook wel genomics-onderzoek genoemd.

Centre for Society and the Life Sciences

Het Centre for Society and the Life Sciences (CSG) beschrijft, analyseert en verbetert de relatie tussen de samenleving en life sciences onderzoek. Daarmee draagt het CSG bij aan de aansluiting van life sciences onderzoek op de verwachtingen en vragen van de samenleving.

Scheikunde Jongens (ook voor meisjes ;)

De scheikundejongens zijn een aantal studenten uit Utrecht. Zij studeren natuurlijk scheikunde, maar zijn eigenlijk overal in geïnteresseerd. Er is veel onzin in de reclame, op het Internet en zelfs in het nieuws. Vooral als het over wetenschap (specifieker: natuurwetenschappen) gaat. In navolging van de onvolprezen Wiskundemeisjes willen de Scheikundejongens meer vertellen. Vertellen over alles wat een gewoon mens niet op de middelbare school te horen krijgt. Over de hoeken van het Internet waar gewone mensen niet komen, de hoeken van de bibliotheek of boekhandel en zelfs de kieren van je gedachten. Als je eenmaal weet wat een elektron betekent voor de gewone mens, dan wordt het pas echt interessant.

INESPO

de INESPO (International Environment & Sustainability Project Olympiad) is een internationale olympiade op het gebied van duurzaamheid. De olympiade bestaat uit een nationale en een internationale ronde. Deelnemers van Imagine kunnen met hun afgeronde project deelnemen aan INESPO. Op die manier maak je kans op meerdere prijzen. In 2016 wonnen Imagine deelnemers de tweede en derde prijs en daarmee reizen naar olympiades in Brazilie en Amerika.