• darkblurbg
  • darkblurbg

...Fons Mentink

Fons stond in de finale van de Imagine scholierencompetitie in 2008 met het project: “El Oro Azul ”.  Hij studeerde Technische bedrijfskunde en Business & IT-Business Analytics aan de Universiteit Twente, en studeert nu af bij Deloitte.

Tijdens de competitie
Kun je jouw project beschrijven?
Bij ons project hebben we onderzocht wat de mogelijkheden van electrospraying zijn. Deze techniek maakt het mogelijk om op lage temperatuur zeewater te ontzilten en daarmee te gebruiken in de landbouw. We hebben een prototype ontworpen en een businessplan geschreven voor de implementatie van de techniek in de probleemgebieden in Peru.

Wat waren de beste en de moeilijkste momenten tijdens de competitie?
Voor mij was het beste moment de finale! Helaas hebben we geen prijs gewonnen, maar de dag was ontzettend leerzaam en een mooi einde van een fantastisch project. De grootste uitdaging was het vertalen van een vrij technisch vraagstuk naar een praktisch en voor iedereen te begrijpen businessplan. Dit vergt niet alleen grote inhoudelijke kennis, maar ook de vaardigheid dit over te brengen op het publiek. Dat was een hele uitdaging.

Na de competitie
Welk inzichten heb je bij Imagine opgedaan?
De competitie heeft mij op jonge leeftijd al laten zien wat de nieuwste technieken kunnen doen voor de wereld. Daarom ben ik naast mijn studie gaan werken bij een Business Developer waarbij we allerlei start-ups hebben geholpen met het implementeren van hun innovaties. Vervolgens heb ik gewerkt bij een start-up waarbij we slim datagebruik in de voetballerij introduceerden. Nu ben ik als afstudeerder aan de slag bij de Business Intelligence & Analytics afdeling, waar ik werk met machine learning technieken en artificial intelligence. Ik wil in de rest van mijn loopbaan met innovatieve projecten bezig zijn, daar zit voor mij spanning, uitdaging en het meeste plezier.

Hoe kijk je terug op de competitie, en welk advies zou je aan de huidige en toekomstige deelnemers willen geven?
Wat mij heeft geholpen is de multidisciplinaire aanpak die we in ons team hanteerden. Niet alleen had iedereen zijn eigen interesse en voorkeur, ook werd alles constant besproken met het hele team. Hierdoor zaten we altijd met elkaar op één lijn én leerden we zoveel mogelijk.