• darkblurbg
  • darkblurbg

...Nina Touw?Nina Touw

Nina stond in de finale van de Imagine Scholierencompetitie 2015 met het onderwerp "Tasty waste, cattle food". Op dit moment heeft ze een tussenjaar.

Tijdens de competitie
Kun je jouw project beschrijven?
Wij kregen de opdracht om EFB (Empty Fruit Bunches van een palmolieboom) om te zetten in iets waardevols om zo het palmolieproces duurzamer te maken. Onze oplossing was om van dit restmateriaal veevoer te maken. Om de kringloop te sluiten, wilden wij de uitwerpselen gebruiken om de plantages te bemesten.

Wat waren de beste en moeilijkste momenten tijdens de competitie?
Voor mij was het leukste aan het project dat je er in gaat zonder veel over iets te weten en je merkt dat je steeds betere ideeën krijgt en meer over het onderwerp te weten komt. Ook werd ons groepje steeds hechter, wat veel leuke momenten opgeleverd heeft. Het moeilijkste aan de competitie is het feit dat het een grote tijdsinvestering is en heel veel werk: daar moet je je goed op voorbereiden en voor plannen. Maar je krijgt er een heel goed resultaat uit waar je trots op kunt zijn, en dankzij veel hulp gaat dat plannen ook prima.

Na de competitie
Welke inzichten heb je bij Imagine opgedaan?
Ik weet vooral dat ik iets nieuws bedenken en ontdekken heel leuk vind. Ik wil waarschijnlijk volgend jaar een design studie gaan doen. Wel een heel andere richting op, maar ook in de richting van de duurzaamheid en het ontdekken.

Hoe kijk je terug op de competitie, en welk advies zou je aan de huidige en toekomstige deelnemers willen geven?
De workshops hebben mij geholpen om ons aan de planning te houden en nieuwe dingen te leren. Wat ik nu anders zou doen, is al eerder beginnen met het schrijven van het verslag. We vonden het moeilijk om de vele informatie om te zetten in goedlopende tekst.