• darkblurbg
  • darkblurbg

Over Imagination at work - Professionals

Imagination at work - Professionals is een wedstrijd voor vmbo-leerlingen die een sectorwerkstuk moeten maken.

Experts werkzaam bij bedrijven in de chemische en life sciences- industrie leveren opdrachten voor leerlingen in het kader van het sectorwerkstuk. De opdrachten vallen binnen het thema duurzaamheid en gaan bijvoorbeeld over voeding, klimaat, water of energie.

Een vakjury kiest de beste tien verslagen uit. Deze groepjes mogen hun project presenteren voor de vakjury, vrienden en familie. De vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt.

De winnaars ontvangen  €500,- p.p. aan collegegeld!

 

Oktober: Kick-off

Op dinsdag 2 oktober 2018 start de wedstrijd met de kick-off. Tijdens deze bijeenkomst zijn alle deelnemende leerlingen en geïnteresseerde docenten aanwezig. Ook de deelnemende experts zijn van harte welkom om te komen. Dit jaar is er een speciale openingslezing van Prof.Dr. Kitty Nijmeijer van de TU Eindhoven. Verder krijgen de leerlingen informatie over het verloop van de wedstrijd en de do's & dont's bij het maken van een sectorwerkstuk. Na de kick-off ontvangen de leerlingen een handleiding via de mail. Hierin staat in detail beschreven wat de verschillende wedstrijdonderdelen zijn, wat er verwacht wordt van de leerlingen, welke begeleiding ze krijgen en wat de beoordelingscriteria voor het werkstuk en de presentatie zijn.

 

September / oktober: Meet & Greet

In september krijgen de leerlingen te horen aan welke expert ze gekoppeld zijn. Van c3 ontvangen ze de contactgegevens van de expert. De leerlingen regelen vervolgens zelf de eerste ontmoeting met de expert. Tijdens deze ontmoeting leren de leerlingen de expert en het bedrijf kennen. Ook krijgen ze meer informatie over de opdracht.

 

 

 

November - December - Januari: aan de slag!

In november, december en januari gaan de scholieren op school aan de slag met de opdracht. Tussendoor blijven de leerlingen via de mail contact houden met de expert.

 

 

 

Februari - Deadline en beoordeling

De 1e maandag van februari om 12:00 uur is de deadline. Leerlingen leveren hun verslag in bij c3. Deze wordt beoordeeld door een leescommissie. De leescommissie bepaalt welke 6 finalisten doorgaan naar de finale.

 

 

 

Maart: presentatietraining

Om de finalisten goed voor te bereiden op de finale krijgen zij een cursus presenteren van c3. Hier krijgen ze tips hoe zij een goede presentatie neerzetten en krijgen ze de tijd om de presentatie te oefenen.

 

 

 

April: finale

De Grote Finale is het beslissende moment: Wie zal Imagination at work - professionals winnen? De tien finalisten presenteren hun sectorwerkstuk voor een vakjury en familie en beantwoorden vragen. De jury bepaalt van welke leerlingen het sectorwerkstuk het beste aan de gestelde criteria voldoet. De winnaars krijgen een mooie prijs!