• darkblurbg
  • darkblurbg

Imagination at Work 2020/2021 coronastijl

Doe mee aan Imagination at Work in het schooljaar 2020-2021 en werk mee aan vraagstukken rondom duurzaamheid, klimaat en gezondheid! Vanwege corona wordt het een online versie. Door de maatregelen rondom het virus hebben bedrijven en organisaties beperkte toegang tot hun kantoren en laboratoria. Dat betekent een wijziging naar een online editie van Imagination at Work. Meer informatie tref je onderaan deze pagina.

Je schrijft je altijd als groep in voor Imagination at work - Research & Innovation (havo/vwo)

De criteria voor deelname:

  • Je zit op het havo of vwo (N&G of N&T profiel)
  • Je gaat starten aan of bent bezig met het profielwerkstuk
  • Je hebt een groepje van minimaal twee en maximaal vier leerlingen

Als je het formulier hieronder invult, meld je jouw enthousiaste groepje (2-4 personen) plus begeleidend docent aan. Ook dien je een motivatie (minimaal 100 woorden) bij te voegen. Hierin leg je uit waarom je graag aan Imagination at Work mee wil doen en welk onderwerp je aanspreekt. De motivatie is belangrijk omdat er vaak meer inzendingen dan plekken zijn, wat betekent dat we niet iedereen kunnen aannemen. Om een goede match te maken tussen de ingeschreven groepjes en de beschikbare experts willen we graag weten welk onderwerp je het meeste aanspreekt.

Onderwerpen
De onderwerpen vallen binnen de chemie & life sciences en binnen het thema duurzaamheid. Bij je inschrijving geef je je top-3 door. Je wordt zo veel mogelijk ingedeeld op basis van interesse. 

Bekijk hier de onderwerpen voor editie 2020-2021.

Hoofdprijs
Het winnende groepje krijgt €500,- p.p. aan collegegeld!

Procedure
In september 2020 hoor je welk onderwerp je is toegewezen. 

Inschrijving
De inschrijving voor editie 2020-2021 is geopend en sluit op 15 september 2020.

Meer informatie over Imagination at Work coronastijl

De aangepaste editie ziet er als volgt uit: 

  • Je schrijft je in met jouw groepje en kiest voor een onderwerp;
  • In samenspraak met de schoolbegeleider en de expert formuleren jullie je onderzoeksvraag en kiezen jullie voor een onderzoeksaanpak;
  • De expert helpt jullie met relevante bronnen en, waar mogelijk, tips & tools voor een praktisch onderzoek op school;
  • Jullie volgen interessante professionele webinars over o.a. jullie onderwerp, duurzaamheid en hoe je gedegen onderzoek doet en presenteert;
  • In februari 2021 sturen jullie je profielwerkstuk naar C3 die de nominaties regelt;
  • De genomineerde groepjes presenteren hun onderzoek tijdens een online live finale en maken daarmee kans op 500 euro collegegeld per teamlid.

Onveranderd in deze editie zijn de vraagstukken rond de transitie richting een duurzame maatschappij, qua gezondheid, klimaat, energie en materialen. Scholieren voeren onderzoek uit in het kader van hun profielwerkstuk is, in samenwerking met iemand van de universiteiten of bedrijven. Het onderzoek is altijd verbonden met een of meerdere van de 17 sustainable development goals (SDG’s), geformuleerd door de Verenigde Naties.

Het contact met de expert vindt online plaats via een communicatieprogramma (zoom, teams, meet, mail) of via webinars. De experts geven webinars speciaal voor jullie over de SDG’s, circulaire chemie, plastics en het milieu en goed onderzoek doen.

Met behulp van de online webinars krijg je meer inzicht in wat er van je verwacht wordt, hoe je onderzoek moet opzetten en de noodzakelijke vakinhoudelijke kennis over een duurzame circulaire maatschappij. Daarnaast maakt meningsvorming en beroepenvoorlichting als vanzelfsprekend onderdeel uit van het programma.