• darkblurbg
  • darkblurbg

Winnaars Imagination at Work 2021-2022

Gepubliceerd op: 25-04-2022

Scholieren Hannah van den Brink, William van Hell en Reinard van Lent van het Van Lodenstein College uit Amersfoort winnen de eerste prijs van de profielwerkstukkenwedstrijd Imagination at Work!

Scholieren Hannah van den Brink, William van Hell en Reinard van Lent van het Van Lodenstein College uit Amersfoort namen op woensdagmiddag 20 april in Utrecht de eerste prijs in ontvangst in het kader van de profielwerkstukkenwedstrijd Imagination at Work. Het is de vijfde keer dat Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) deze wedstrijd organiseert. De winnaars ontvangen ieder een cheque van 500 euro als bijdrage voor hun studie.

 In het onderzoek van winnaars Hannah en William en Reinard stond de vraag centraal of het verwijderen van fosfaat uit synthetisch afvalwater duurzamer is door vorming van struviet of door vorming van vivianiet. De begeleiding was in handen van Steven Beijer van de Universiteit van Amsterdam en Jan-Jaap Hofman van het Van Lodenstein College.

Jurering
De jury van deze editie van Imagination at Work bestond uit:

Wiebe Schipper – Chief Executive Officer bij Quality Circular Polymers
Ronnie Peskens – Global Product Manager bij PPG
Julie Schoorl – Lecturer Science Communication & Society bij de Universiteit Leiden

Juryvoorzitter Ronnie Peskens: “Er was sprake van een hoog niveau bij alle finalisten. De jury koos uiteindelijk voor deze winnaar omdat het team goed inzicht gaf in het onderzoek in een gebalanceerde presentatie waarbij gebruik werd gemaakt van mooie vormgeving en heldere grafieken. Het was duidelijk dat ze zich het onderwerp bijzonder eigen hadden gemaakt.”

Posterpresentatie
De scholierenteams die niet tot de finalisten behoorden, presenteerden deze middag hun onderzoek via een posterpresentie. Pien Jongkind, Lotte de Haan en Floor Schipper van het Montessori College Eindhoven behaalden hierbij de eerste prijs. Zij winnen een trip naar de circulaire voorbeeldstad Blue City In Rotterdam. Ze deden onderzoek voor Ducor naar het circulaire recycleproces van polypropyleen. De jury werd gevormd door Onno de Vreede, Coördinator Human Capital Agenda Topsector Chemie en masterstudenten Vincent Koeman (Scheikunde), Sophie van Nieuwkoop (Bio-Farmaceutische  Wetenschappen) en Emma van den Bergh (Toxicology and Environmental Health).

Images at Work
De afgelopen maanden beheerde iedere week een ander scholierenteam het Instagramaccount @C3chemie om verslag te doen van de voortgang van hun onderzoek. Het team met Fenna van Winden, Linda Bouwman, Floor Raijmakers en Bouke Schaap van het GSG Leo Vroman uit Gouda waren het meest creatief en ontvingen tijdens de finale van Imagination at Work een Polaroid camera voor ieder teamlid. Via @C3chemie op Instagram krijgen volgers een uniek kijkje in de wereld van chemie en life sciences door de ogen van scholieren.