• darkblurbg
  • darkblurbg

Imagination at work

Het project is helaas tot een einde gekomen. Aanmelden voor de wedstrijd is dus niet meer mogelijk vanaf 2024.

Imagination at work is het jubileumproject van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Met Imagination at work laat C3 jongeren chemie ervaren en laat ze zien hoe chemie en life sciences een bijdrage leveren aan oplossingen rond duurzaamheidsvraagstukken.

Imagination at work is een voortzetting van de scholierenwedstrijd Imagine. C3 heeft Imagine overgenomen en uitgebreid naar het basisonderwijs. Lees meer over de historie van Imagine.

Jongeren aan zet

Imagination at work richt zich op kinderen en jongeren. Kinderen maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie en life sciences en jongeren krijgen gelegenheid om te werken aan vraagstukken rond overbevolking, voeding, energie, duurzaamheid en klimaat.

Imagination at work bestaat uit twee wedstrijden:

Imagination at work - Junior 

Kinderen maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie en life sciences. In de wedstrijd Vuurvliegen presenteren vijf jonge onderzoekers voor kinderen in vijf minuten hun onderzoek. Van deze presentaties maakt c3 filmpjes en lesmateriaal voor het basisonderwijs.

Lees meer over Imagination at work - Junior

Imagination at work - Research & innovation

Imagination at work - Research & innovation is een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen die een profielwerkstuk moeten maken.

Experts uit de chemie en life sciences werkzaam bij universiteiten en bedrijven leveren context waarbinnen leerlingen hun eigen ontwerp- of onderzoeksopdracht vormgeven. In de opdracht werken de leerlingen met de technologieën die de experts zelf toepassen. Het thema van de wedstrijd is duurzaamheid en de projecten hebben raakvlakken met onderwerpen als voeding, klimaat en energie.

Lees meer over Imagination at work - Research & innovation