• darkblurbg

Imagination at work - Junior 

Kinderen maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie en life sciences.

Imagination at work - Junior is een project voor de basisschool. Het is opgebouwd uit de wetenschapsbattle VUURVLIEGEN en lesmateriaal dat ontwikkeld is rondom de wetenschapsbattle. In VUURVLIEGEN  pitchen vijf jonge onderzoekers uit de chemie en life sciences in vijf minuten hun onderzoek voor kinderen. Van deze presentaties maakt c3 filmpjes en lesmateriaal voor het basisonderwijs.

 

 

 

VUURVLIEGEN

"Wie zijn onderzoek kan uitleggen aan een negenjarige, kan dit aan iedereen"

VUURVLIEGEN bestaat uit twee onderdelen:
1. Een cursus "pitch je onderzoek" voor onderzoekers 
2. Een wetenschapsbattle tussen onderzoekers voor de basisschool 

De KNCV en C3 zijn Vuurvliegen samen in 2017 gestart vanuit de gedachte om wetenschappers te helpen hun onderzoek beter te presenteren. Het is vaak lastig om je onderzoek zo te verwoorden dat dit ook begrijpelijk is voor een algemeen publiek. En wie zijn er dan meer geschikt als kinderen? Immers, "Wie zijn onderzoek kan uitleggen aan een negenjarige, kan dit aan iedereen". Door deel te nemen aan Vuurvliegen leren onderzoekers hun onderzoek helder en overtuigend te presenteren. Tegelijkertijd ervaren kinderen wat een onderzoeker in de chemie precies doet. Vijf onderzoekers pitchen hun onderzoek voor 150 basisschoolleerlingen vanaf groep 6. De kinderen bepalen wie de beste pitch gegeven heeft en wie de VUURVLIEG van het jaar wordt!

Wil je jongeren inspireren met jouw onderzoek? Stuur een mail met jouw motivatie naar imaginationatwork@c3.nl!

De winnaar van 2022

Daniëlle van den Broek vertelt over haar onderzoek naar vrieseiwitten aan de TU Eindhoven.

 

 

 

 Lesmateriaal voor het basisonderwijs

De VUURVLIEG van het jaar krijgt de kans om zijn of haar onderzoek te vertalen naar lesmateriaal voor het basisonderwijs.  Doordat er lesmateriaal wordt ontwikkeld rondom het onderzoek van de wetenschapper, wordt het onderzoek breder bekend gemaakt en gaan leerlingen ook na de wedstrijd met het onderzoek aan de slag.

Gedurende het schooljaar komen meerdere lessuggesties beschikbaar. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar via de website van c3.