• darkblurbg
  • darkblurbg

De topteams van 2020/2021!

Gepubliceerd op: 29-03-2021

Dit zijn de topteams die meedoen aan de finale op 23 april 2021. Van harte gefeliciteerd met jullie nominatie!

De wedstrijd

Scholierenteams uit het hele land werkten samen met wetenschappers en experts aan actueel onderzoek rondom onderwerpen als duurzaamheid, voeding, klimaat, energie en gezondheid. Dit deden zij in het kader van hun profielwerkstuk. Via het Instagramaccount van C3 deden de scholieren verslag van hun vorderingen en nieuwe inzichten. De deelnemende scholierenteams hebben het afgelopen half jaar keihard gewerkt en dat heeft geresulteerd in mooie profielwerkstukken die een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Beoordeling

De teams zijn beoordeeld op hun werkproces door hun begeleiders vanuit school en de experts van de bedrijven of instellingen waarmee ze samenwerkten. Voor de beoordeling van de verslagen wordt jaarlijks een leescommissie samengesteld. Dit jaar bestond deze uit:

Thomas Klein - Docent Scheikunde
Frans Koeman - Coördinator bij de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV)
Allison Moll - Master student Bio-pharmaceutical sciences Universiteit Leiden/Stagiaire C3
Marijn Meijer - Directeur C3

Daarnaast konden leerlingen extra punten verdienen door hun werkzaamheden op een creatieve wijze in een beeld te vatten.

Ondanks de extra praktische beperkingen door Corona-maatregelen, was de kwaliteit van alle deelnemende groepen dit jaar hoog, hoger dan voorgaande jaren.  De groepen lagen in hun beoordelingen dan ook relatief dicht bij elkaar. ‘Creatief', ‘zelfstandig', 'communicatief goed', 'eervol om te begeleiden’, waren woorden die de experts van bedrijven en instellingen gebruikten.

De topteams

De drie teams die in de finale staan, hebben waardevol onderzoek verricht en dit goed navolgbaar opgeschreven. Ze steken net boven de anderen uit door een uitmuntende uitvoering en doordat hun opstelling net iets kritischer is dan de andere teams. De volgende teams hebben, in willekeurige volgorde, een finaleplek veroverd:

Cas en Thijn, Canisius College Nijmegen

Onderwerp: C02 opvangen m.b.v. poreuze materialen
Begeleider: Stefania Grecea, Universiteit van Amsterdam
Docent: Pieter Smid

Anne en Lotte, CSG Jan Arentsz Alkmaar

Onderwerp: Afval als grondstof voor de chemie
Begeleiders: Chris Slootweg en Steven Beijer, Universiteit van Amsterdam
Docent: Edward Kuijer

Jeroen en Kim, Rijnlands Lyceum Sassenheim

Onderwerp: CO2 opvangen m.b.v. poreuze materialen
Begeleider: Stefania Grecea, Universiteit van Amsterdam
Docent: Esther Broen

Finale: 23 april 2021

Tijdens een online finale strijden de drie genomineerde scholierenteams om de eerste plek en collegegeld van 500 euro voor ieder lid van het winnende team. Alle teams die hebben deelgenomen maken nog kans op de prijs voor de beste Instagram posts: de Images@Work Challenge. Deze winnaar wordt eveneens tijdens de finale bekend gemaakt.

De jury is bekend en bestaat uit:

Margot Verwij - Projectleider Expertisecentrum Biobased economy bij Avans Hogeschool
Cees van Houwelingen - Operations Regulatory Services Leader bij Dow Benelux B.V.
Lieke Heldens - Project Manager D&I Benelux bij BASF

Aanmelden nieuwe editie

Ben jij of zijn jouw leerlingen op zoek naar een onderwerp voor een profielwerkstuk over duurzaamheid, gezondheid, voeding of klimaat? Lees dan meer op de website van Imagination at work. Medio mei 2021 kunnen nieuwe scholierenteams zich op deze website aanmelden voor het volgende schooljaar. De exacte datum voor inschrijving wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via de maandelijkse nieuwsbrief van C3 en deze website.