• darkblurbg
  • darkblurbg

Winnaars Imagination at Work 2019-2020!

Gepubliceerd op: 16-06-2020

Puck, Meijs en Janita van GSG Leo Vroman uit Gouda winnen Imagination at Work! Ze deden onderzoek naar hergebruik van oude verfresten bij Wijzonol in Zwolle. Gefeliciteerd!!

Scholieren Meijs van der Vliet, Puck Inbens, en Janita Sloof van het GSG Leo Vroman uit Gouda namen na een online live finale de eerste prijs in ontvangst van profielwerkstukwedstrijd Imagination at Work, georganiseerd door Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Vijf groepjes leerlingen presenteerden tijdens  deze finale hun onderzoek in de vorm van een zelfgemaakt filmpje.  De winnaars ontwikkelden zelf duurzame verf door hergebruik van oude verfresten. Het onderzoek gebeurde onder begeleiding van Astrid Wijnbergen en Quido Kuiper van Koninklijke Van Wijhe Verf en Marloes van Gurp van Wydo.

Juryvoorzitter Roderik Potjer, hoofd Communicatie van de VNCI: “De jury koos voor deze winnaar vanwege de heldere presentatie met verrassende elementen. Het verhaal nam de kijker mee naar een gericht eindproduct waar gedegen onderzoek naar is gedaan.” De winnaars ontvangen ieder een cheque van 500 euro als bijdrage voor hun studie. Dirk Rijkers, Universitair docent aan de Universiteit Utrecht, en Joep Janssen, initiatiefnemer van Nextblue, maakten ook deel uit van de jury.

Images at Work
De afgelopen maanden beheerde iedere week een ander scholierenteam ons Instagramaccount. Het team met Veerle Beeldman, Linde Raijmakers, Melissa Vermeulen en Maxim van der Zee van GSG Leo Vroman uit Gouda waren het meest creatief en ontvingen tijdens de finale van Imagination at Work een Polaroid camera voor ieder teamlid.  Volg C3chemie op Instagram en krijg een uniek kijkje in de wereld van chemie en life sciences door de ogen van scholieren.